д.м.г

Виртуозно музичко патување со Немања Радуловиќ и „Double Sense“.

Концерт за паметење донесе вчеравечер фестивалот „Охридско лето“ во рамките на Српската вечер на фестивалот на која настапи извонредниот српски виолинист Немања Радуловиќ во придружба на камерниот оркестар „Double Sensе“. Под ѕвезденото небо на Долни Сарај и пред бројната публика, Радуловиќ со неговата уникатна енергија и искреност во изведбите, како и со возбудливата виртуозност, длабочина

Виртуозно музичко патување со Немања Радуловиќ и „Double Sense“. Read More »

На „Охридско лето“ концерт посветен на флејтистот Илија Зимбо

Концерт посветен на прерано починатиот уметник, флејтистот Илија Зимбо ќе се одржи вечерва од 21 часот во црквата „Света Софија“ како дел од музичката програма на фестивалот „Охридско лето“. Ќе настапи „Пијано Трио“ составено од тројца етаблирани музичари Татијана Петрушевска – Караскаковска – прва обоа во оркестарот на НОБ, Марјан Милошевски – прв фаготист во

На „Охридско лето“ концерт посветен на флејтистот Илија Зимбо Read More »

Концерт на Трио „Инвентио“ од Италија на „Охридско лето“- Префинет виолински звук

Настапот на италијанското трио „Инвентио“, за публиката на „Охридско лето“ беше прилика да слушне одличен камерен состав, што како формација ретко се сретнува на концертните подиуми. Јулија Беринскаја, Валентина Данелон (прва и втора виолина) и Анна Серова (виола) го сочинуваат триото „Инвентио“. Ансамблот делува првенствено во Италија, настапува низ целиот свет и со уметничката дејност

Концерт на Трио „Инвентио“ од Италија на „Охридско лето“- Префинет виолински звук Read More »