Рецензија: Квалитетна креација на македонската хорска уметност

Последната вечер од богатата музичка програма на 63. издание на фестивалот „Охридско лето“, донесе сосема различен концепт од целокупната овогодинешна понуда. По широката лепеза на композиции, почнувајќи од ренесансата, па сè до современието, потпишани од врвните пера на европската и светска композиторска елита, а изведени од разни, претежно инструментални формации (оркестри, помали камерни состави, солисти…), […]

Рецензија: Квалитетна креација на македонската хорска уметност Read More »