Кубанска вечер

Екос Фламенго е специален проект на Министерството на Р.Куба, а по покана и во соработка со Министерство на Култура на Р.Македонија  EUROPE TOUR 2018. Во 1999 година група искусни танчери и музичари на фламенго музика ја создаваат Фламенго компанијата ЕКОС. Основана е во рамките на Танцувачкиот центар во Хавана, Националниот совет за сценски уметности и Министерството за култура на Куба. Членовите на ЕКОС се танчери со неоспорлив талент, високо техничко ниво, кои се обучувани од најдобрите педагози, танчери, кубански кореографи и најголемите фламенго фигури во светот. Нивните изведби се во вид на т.н. „шоуа“ и досега се имаат појавено во најголемите театри во Хавана и воопшто во Куба, настапувале и на фестивали, како и голем број национални и интернационални случувања во земјата. Покрај тоа, се имаат претставено и на фестивали во Абу Даби, Обединетите Арапски емирати и во Кувајт, а настапувале и во Турција. Од 2009 година, основачите на ЕКОС – прима балерината, кореограф и уметнички директор Ана Роса Менесес и музичарот, пејач и музички директор Мигуел Чавез започнуваат проект во кој прават спој на јоруба музиката, кантри музиката и танцови елементи од популарната кубанска музика со разновидни фламенго жанрови. Овој проект веќе со години доживува одобрување од публиката насекаде. Покрај изведувачката дејност, ЕКОС многу често одржува и курсеви и работилници со Фламенго школата во рамките на Фламенго клубот. Покрај кубанските популарни танци, на овие предавања слушателите имаат можност да учат и пеење, а се одржуваат и фламенго конференции.   Програма:   „Фламенго игра“  
 1. Avezuela
 2. Sing girl
 3. Alfonsina
 4. The glory are you
 5. It is in love
 6. Twenty years
 7. Tanguillo
  пауза –  
 1. Guajira
 2. Milonga
 3. Loquillo
 4. Hare
 5. Guantanamera
 6. Flamenco Cuba
 7. Roces
 8. Rumba
https://www.karti.com.mk/etickets/TicketList.aspx?pEventID=2058