Џез магија на Биг бенд на Охридско лето

Во рамки на фестивалот Охридско лето, вчера вечер на летната сцена Долни сарај, концерт одржа Здружение на џез музичари Биг бенд, Македонија. Во одличен амбиент македонските џез музичари приредија вистинска концертна магија.

 

Фестивалот Охридско лето вечерва продолжува со театарската претстава „Ана Комнена“ во продукција на театарот Јордан Хаџи Константинов Џинот од Велес, а во режија на Ненад Витанов и Васил Зафирчев.

Претставата се игра во предворјето на Св. Софија со почеток во 21 часот.

 

http://www.ohridnews.com/vesti/107671