Фламенго шоу на „Охридско лето“

Вистински спектакл на програмата на Охридско лето“синоќа приреди кубанскиот бенд ЕКОС.

 

Танчерите и музичарите од овој состав ја воодушевија бројната публика со нивниот неоспорлив талент и високото техничко ниво. Спојот на врвната кореографија и популарната кубанска музика беше награден со овации и долги аплаузи.

 

Во стилот на летото, време кога се одржува и овој фестивал,  публиката што ја имаше од сите генерации, уживаше во фламенго танците што ги донесоа кубанските гости од бендот ЕКОС во Центарот за култура „Григор Прличев“.  Тие покажаа дека се вистински професионалци обучувани од најдобрите педагози, танчери, кубански кореографи и најголемите фламенго фигури во светот.

 

Станува збор за специјален проект на Министерството на Р.Куба, а по покана и во соработка со Министерство на Култура на Р.Македонија – EUROPE TOUR 2018.Нивните изведби се во вид на т.н. „шоуа“ и досега се имаат појавено во најголемите театри во Хавана и воопшто во Куба, настапувале и на фестивали, како и голем број национални и интернационални случувања во земјата.

 

Фламенго групата ЕКОС  е формирана во 1999 година од група искусни танчери и музичари на фламенго музика. Основана е во рамките на Танцувачкиот центар во хавана, Националниот совет за сценски уметности и Министерството  за култура на Куба.

 

Галерија: