ФОТО: Жито леб и Роса со „Детски свет“ на Долни Сарај

Учесниците од проектот „Детски свет“ што денеска настапија на сцената Долни Сарај во рамките на фестивалот „Охридско лето“ го вкусија надалеку познатиот охридски ѓеврек од „Жито леб“, компанија за производство на леб и бели печива чии производи се пласираат не само во Македонија, туку и надвор од границите на државата.

Додека ги презентираа креативните активности по повод 12 август, Меѓународниот ден на младите, тие се освежуваа и разладуваа со извонредната вода на една од водечките компании за минерална вода – „Роса“.