„Охридско лето“ приреди незаборавен огномет

По пауза од повеќе години, на свеченото отворање на фестивалот „Охридско лето“ се врати огнометот по кој беше препознатлив најголемиот македонски културен бренд.

Веднаш по завршувањето на незаборавниот концерт на оперските ѕвезди Елена Мошук и Калин Братеску предводени од диригентот Николае Молдовеану, а придружувани од оркестарот на Македонската филхармонија, небото над стариот дел на градот се прелеваше во различни бои.

Во огнометот уживаа не само посетителите на свеченото отворање на фестивалот „Охридско лето“ , туку и граѓаните и туристите во Охрид.