Прес-центарот на „Охридско лето“ повторно во функција

Националната установа „Охридско лето“ од денеска повторно го стави во функција прес-центарот, место што ќе им биде на располагање на новинарите кои во своите редакции ја креираат фестивалската хроника на ова 57-мо издание.

Прес-центарот официјално беше отворен со денешната прес-конференција по повод премиерата на театарската претстава „Сонот на летната ноќ“ од Вилијам Шекспир, во режија на Џон Блондел, а во изведба на Народниот театар од Битола.

До крајот на годинешното „Охридско лето“ остануваат уште триесеттина настани. Според директорката на фестивалот, Сузана Вренцовска, досегашните настани беа празник на уметноста, а беа посетени од бројна публика.