Во елитниот хотел „Лаки“ одбележани 57-те години на „Охридско лето“

Со свечен коктел во најелитниот хотел на охридската ривиера, хотелот „Лаки“ синоќа беше одбележан 57-от роденден на најголемата музичко-сценска манифестација во Македонија и регионот, фестивалот „Охридско лето“.

Роденденските свеќи на тортата ги дувнаа директорката на оваа национална установа, Сузана Вренцовска, заедно со музичкиот и драмскиот селектор, како и останатите вработени во „Охридско лето“.

-Приоритет во овој момент е реализацијата на програмата. „Охридско лето“ има тим кој знае да се справи со сите предизвици. За нас најважно е да се гради брендот на институцијата, домаќинското работење и почитувањето на традицијата. Тоа ни дава поттик да продолжиме да ја градиме вредноста на ова светско собиралиште на врвни уметници, вели директорката Вренцовска, нагласувајќи дека повеќе од половина век, фестивалот како најголема музичко- сценска манифестација зад себе испишува богата историја со славни имиња од светската музичка елита и врвните театарски креации.

.

Во пријатниот амбиент на екслузивниот хотел „Лаки“ присуствуваа голем пријатели и помагатели на фестивалот, како и соработници.