Уникатен и досега невиден спектакл на Антички театар

Уникатно и неповторливо доживување приреди фестивалот „Охридско лето“ по повод својот 57-ми роденден. Публиката на Антички театар беше воодушевена од досега невидениот мега музичко-сценски спектакл „Вивалдијано“ .

Безвремениот музички проект составен од реномирани музичари од различни стилови донесувајќи мешавина од современа музика изградена на темелите на барокот, ги разбуди сите сетила на посетителите. Тие уживаа во тридимензионалното патување низ музиката со настап на врвни уметници од Прашката филхармонија и од целиот свет, зачинето со уникатен сценски настап меѓу две видео-презентации.

Фестивалската публика синоќа уживаше во спојот на неповторливите креации на Вивалди со рок-енергија.

Најавите дека првпат на Антички театар се носи најголемен визуелен настан со ретко видена аудио и видео опрема го наполни гледалиштето до последно место. Оние кои не успеаја да обезбедат влезница, го проследија шоуто околу овој локалитет.

.

.