Витрините на „Охридско лето“ побогати за уште едно признание

Националната установа „Охридско лето“ упатува благодарност до Организацијата  за турска култура во чии рамки работи Младинскиот камерен оркестар „Турксој“  кој синоќа настапи на фестивалската сцена.
 
Признанието е само едно од низата кои ги красат витрините на дирекцијата на „Охридско лето“,  кое во своето 57-годишно постоење работи на промоција на културата и ги носи најзвучните, но и најквалитетните уметници од сите земјени меридијани.
 
-Продолжуваме да ја градиме успешната фестивалска приказна и веднаш по завршувањето на годинешното фестивалско издание ќе започнеме со подготовките за следното, велат од менаџментот на Националната установа „Охридско лето“.