Новости

Постари Новости

Велешкиот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ ја отвори драмската програма на „Охридско лето“

Драмската програма на 60-тото издание на фестивалот „Охридско лето“ беше отворена вчеравечер во предворјето на црквата „Света Софија“ со театарската претстава „Сестрите Прозорови“ во изведба

Повеќе »

Концертот на турските уметници на Охридско лето се префрла во црквата Света Софија

Поради временските неприлики и врнежите кои се очекуваат и во вечерните часови, концерт на Озџан Улуџан-виолина и Бирсен Улуџан-пијано, Турција кој вечерва во рамките на

Повеќе »

Вечерва започнува драмската програма со претставата Сестрите Прозорови

Со театарската претстава Сестрите Прозорови (случај) во изведба на Театар „Јордан Хаџи Константинов Џинот“ – Велес, вечерва започнува драмската програма на годинешното јубилејно издание на

Повеќе »

Беспрекорно спроведени безбедносни мерки на отворањето на Охридско лето

Почитувајќи ги протоколите за здравствена заштита синоќа на Свеченото отворање на Античкиот театар, Охридско лето“  беше пример за институција која води грижа  за  уметниците и

Повеќе »

Античкиот театар безбеден за уметниците и посетителите

Фестивалот „Охридско лето“  како најголема културна манифестација ги презема сите безбедносни мерки за здраствена заштита за реализација на годинешнава јубилејна програма. Пред вечерашното Свеченото отворање,

Повеќе »

СПОДЕЛИ