Новости

РЕЦЕНЗИЈА: Стефан Миленковиќ – Уметник што ги поместува границите кон прогрес во музиката

Секое доаѓање на Стефан Миленковиќ во Охрид на „Охридско лето“ се доживува како празник за неговите бројни обожаватели во Македонија. Проследувајќи ја богатата архива на

Повеќе »

Возвишено естетско доживување со обоистот Атанасов и пијанистката Ѓошевска

Прекрасно патување низ светот на класичната музика и овозможија на публиката на „Охридско лето“ истакнатите македонски уметници, обоистот Томе Атанасов и пијанистката Марија Ѓошевска. Вчеравечер

Повеќе »

Постари Новости

Француска вечер на „Охридско лето “

Во рамките на традиционалната Француска вечер на фестивалот „Охридско лето“  вечерва  ќе настапат кларинетистот Жо Кристоф и пијанистот Ванесан Мусат. Концертот на француските уметници ќе

Повеќе »

Репертоарот на „Охридско лето“ вечерва носи концерт на атрактивниот дувачки квинтет „Пилекадоне“

Фестивалот  „Охридско лето“ вечерва во црквата „Света Софија“ со почеток во 20 часот носи концерт на дрвениот дувачки квинтет „Пилекадоне“ од Бугарија. Овој квинтет го

Повеќе »

СПОДЕЛИ