Новости

Постари Новости

Хуманитарен концерт на „Охридско лето“ со врвните руски уметници Синчук и Науменко

Директорката на Националната установа фестивал „Охридско лето“, Наташа Поповиќ, вo недела, на 11 ноември во црквата „Света Софија“  со почеток во 19 часот  ќе организира

Повеќе »

„Охридско лето“ ја продлабочува соработката со Словенечката филхармонија

Во рамките на работната посета на Р.Словенија, директорката на НУ Фестивал „Охридско лето“, Наташа Поповиќ и претседателката на УО на фестивалот Нина Момировска, остварија средба

Повеќе »

Словенечкиот уметник со светско реноме Дарко Брлек доаѓа на 59-тото „Охридско лето“

Директорката на Националната установа Фестивал „Охридско лето“, Наташа Поповиќ и  претседателката на Управниот одбор на фестивалот Нина Момировска вчера во Љубљана, Словенија, на покана од

Повеќе »

Започнува реконструкцијата на „Долни Сарај“, една од најрепрезентативните сцени во Охрид

„Долни Сарај“, една од најубавите и најрепрезентативни сцени во Охрид ќе добие нов, функционален и модерен изглед со реконструкцијата што следува во текот на наредниот

Повеќе »

СПОДЕЛИ