Новости

Концерт за пијано со Мимоза Ќека

Реномираната македонска пијанистка Мимоза Ќека вечерва ќе одржи целовечерен концерт на музичкиот репертоар на фестивалот „Охридско лето“. Во црквата „Света Софија“  со почеток во 21

Повеќе »

„Декамерон“ – претстава за човековата  кревкост но и за силата на човечкиот дух

Прилепските актери од Театарот „Војдан Чернодрински“  вчеравечер на фестивалската сцена Долни Сарај во рамки на драмската програма на „Охридско лето“  ја донесоа театарската претстава „Декамерон”

Повеќе »

Млади уметници ги усовршуваа музичките вештини под водство на професорите Перцан и Гулијева

Млади, но исклучително талентирани ученици од музичките училишта од повеќе земји годинава учествуваа на Меѓународниот семинар по барокна музика, виолина, виола и камерна музика што

Повеќе »

Постари Новости

Неколкукратни стоечки овации и три биса за пијано-мајсторот Штаркман

Брилјантно-виртуозниот руски пијанист Александар Штаркман вчеравечер настапи на фестивалот „Охридско лето“ со двочасовен концерт кој беше вистинско уживање за присутните и уште еднаш потврди дека

Повеќе »

Театарската претстава „Само глас“ вечерва на „Охридско лето“

Драмската програма на фестивалот „Охридско лето“ продолжува вечерва со театарската претстава „Само глас“ на Македонскиот народен театар. Се работи за комуникациска современа музичка драма од

Повеќе »

Врвно естетско доживување со чешкиот гудачки квартет „Вихан“

Дела од  класичниот романтизам исполнети со многу фантазија и чувствителност во кои се вткаени елементи на чешкиот народен фолклор донесе вчеравечер гудачкиот квартет „Вихан“ настапувајќи на

Повеќе »

СПОДЕЛИ