Новости

Постари Новости

Витрините на „Охридско лето“ побогати за уште едно признание

Националната установа „Охридско лето“ упатува благодарност до Организацијата  за турска култура во чии рамки работи Младинскиот камерен оркестар „Турксој“  кој синоќа настапи на фестивалската сцена.

Повеќе »

Цуцковски: Фасциниран сум од квалитетот на уметниците во оркестарот „Турксој“

Фестивалот „Охридско лето“ на чија сцена повеќе од половина век  настапуваат најголемите светски музички имиња и најреномираните театарски куќи, е место каде што се зајакнува и

Повеќе »

Фестивалот „Охридско лето“ се закити со уште една плакета

Најголемата музичко-сценска манифестација во Македонија и регионот, фестивалот „Охридско лето“ доби плакета од Меѓунродната турска културна организација „Турксој“ во знак на благодарност за настапот на

Повеќе »

СПОДЕЛИ