Новости

Постари Новости

Квартетот „Сигнум“ приреди незаборавна Европска вечер на „Охридско лето“

Во рамки на традиционалната Европска вечер на фестивалот „Охридско лето“, синоќа во црквата „Света Софија“ се одржа концерт на саксофон квартетот „Сигнум“од Германија.  Европските уметници изведоа

Повеќе »

Aмбасадорот на Е. У, Жбогар, вечерва ќе присуствува на Европската вечер на Охридско лето

Aмбасадорот на Европската Унија, Самуел Жбогар, вечерва ќе присуствува на Европската вечер на Охридско лето на која настапуваат СИГНУМ Саксофон квартет од Германија. Европската вечер

Повеќе »

Концерти на саксофон квартетот „Сигнум“ и на „Гоце Стефкоски септетот“ на „Охридско лето“

Со концертите на германскиот саксофон квартет „Сигнум“ во црквата „Света Софија“ и на „Гоце Стефкоски септетот“ на сцената Долни Сарај продолжува музичката програма на фестивалот

Повеќе »

СПОДЕЛИ