Претставата „Име“ театарот „Комедија“ ќе ја игра на затворена сцена

Поради неповолните временски услови театарската претстава „Име“ на НУ „Театар Комедија“ закажана за денеска на програмата на „Охридско лето“, наместо на отворена сцена на Предворјето

Повеќе »

Ѓорѓи Цуцковски: Немам чувство дека работам, туку дека го живеам својот животен сон

Ѓорѓи Цуцковски: Немам чувство дека работам, туку дека го живеам својот животен сон   Пр­ве­не­цот на Опе­ра­та при Ма­ке­дон­ска­та опе­ра и ба­лет, Ѓор­ѓи Цуц­ков­ски, е

Повеќе »

„Охридско лето“ го претстави „Гласот на Јунан“, светската атракција од Кина

Светската атракција „Гласот на Јунан“ од Кина настапи во Центартот за култура „Григор Прличев“ во Охрид. Ансамблот од Пекингшката академија на традиционалната музика, приреди музички спектакл

Повеќе »