д.м.г

Камерниот мешан хор „Св. Климент Охридски“ со целовечерен концерт на „Охридско лето“

Музичката програма на фестивалот „Охридско лето“ продолжува вечерва со концерт на Камерниот мешан хор „Св.Климент Охридски“ при соборниот храм „Св. Климент Охридски“ Скопје. Концертот ќе се одржи во црквата „Света Софија“ со почеток во 21 часот,  под диригентската палка на Панче Јосифов. Солисти на вечерта ќе бидат сопранот Биљана Јосифов, алтот Лидија Пшенко, тенотор Дејан

Камерниот мешан хор „Св. Климент Охридски“ со целовечерен концерт на „Охридско лето“ Read More »

Промоција на циклусот од осум книги „Димитрије Бужаровски – творештво и време“

Факултетот за музичка уметност – Скопје во соработка со НУ „Охридско лето“  организираат промоција на циклусот од осум книги „Димитрије Бужаровски – творештво и време“. Промоцијата ќе се одржи во рамки на годинешното 62-ро издание на „Охридско лето“, вечерва во црквата „Света Софија“ со почеток во 20 часот. Циклусот од осум книги Димитрије Бужаровски –

Промоција на циклусот од осум книги „Димитрије Бужаровски – творештво и време“ Read More »

Бура од емоции со Лука Дебарг

Безвременското музичко патување што го приреди виртуозниот пијанист Лука Дебарг од Франција предизвика бура од емоции кај фестивалската публика на „Охридско лето“ која вчеравечер беше присутна на концертот во црквата „Света Софија“. Беспрекорното музицирање на младиот но исклучително талентиран француски пијанист резултираше со бурни и стоечки овации и неколку бисеви, а младиот уметник возврати на

Бура од емоции со Лука Дебарг Read More »