д.м.г

„Сергеј е многу глупав“ вечерва на драмскиот репертоар на „Охридско лето“

Драмскиот репертоар на фестивалот „Охридско лето“  продолжува вечерва со театарската претстава „Сергеј е многу глупав“ од  Димитри Данилов, во режија на Дејана Николовска, а во изведба на НУЦК „Григор Прличев“ – Народен театар Охрид. Претставата ќе се одигра во Центарот за култура „Григор Прличев“ со почеток во 21 часот.  Во неа играат Никола Тодороски, Стрезо …

„Сергеј е многу глупав“ вечерва на драмскиот репертоар на „Охридско лето“ Read More »