Новости

Постари Новости

„Дисонанс“ – врвно уметничко доживување за публиката на „Охридско лето“

Уште едно врвно уметничко доживување приреди фестивалот „Охридско лето“ вчеравечер во црквата „Света Софија“ со концертот на словенечкиот гудачки квартет „Дисонанс“. Извонредните музичари од овој

Повеќе »

„Охридско лето“ со концерт за четирирачно пијано приреди прекрасна вечер

Различни композитори и различни музички стилови на едно пијано донесоа вчеравечер рускиот пијанист Илја Максимов и неговата партнерка Јулија Коќубан од Полска на фестивалот „Охридско

Повеќе »

СПОДЕЛИ