Новости

Француска вечер на „Охридско лето“: Ентузијазам испреплетен со виртуозност

На Француската вечер „Охридско лето“ која е традиционална  на фестивалот вчеравечер настапија младите уметници од гудачкиот квартет „Агат“ од Франција кои музицираа во црквата „Света

Повеќе »

Јунаците од 5+ Бенд и 5+Фамилија го исполнија гледалиштето на Долни Сарај

Најмладата публика на „Охридско лето“ вчеравечер пееше и се забавуваше на Долни Сарај со музичко-сценскиот перформанс „Немаме резервна планета“ на  5+ Бендот и  јунаците од 5+ Фамилија.

Повеќе »

Музичко-сценски перформанс „Немаме резервна планета“ за најмладата публика на „Охридско лето“

Музичко-сценски перформанс „Немаме резервна планета“  со  5+ Бенд и  јунаците од 5+ Фамилија денеска ќе се се одржи на сцената „Долни Сарај“ со почеток во 19 часот. Овој

Повеќе »

Постари Новости

Љупчо Тодоровски –Упа: Конески е нераскинлив дел од мене и мојот живот

Фестивалот „Охридско лето“ освен што ја негува класичната музика и драмската уметност,  простор отстапува и за останатите видови уметност. Дополнителната програма на фестивалот утревечер од

Повеќе »

СПОДЕЛИ