Новости

Постари Новости

Беспрекорна организација, полни гледалишта и врвни уметници на „Охридско лето“

Беспрекорна организација, полни гледалишта, квалитетна програма наменета за публика од сите возрасти, настани што долго ќе се паметат донесе годинешното 58-мо издание на фестивалот „Охридско

Повеќе »

Чочај: „Охридско лето“ е голема среќа не само за Македонија, туку и за целиот регион

Акорди од гитарата на косовскиот вируоз Дрилон Чочај синоќа одекнуваа под сводовите на акустичната црква „Света Софија“. Овој извонреден уметник одржа концерт во рамките на

Повеќе »

Спектакуларен концерт, во „Света Софија“, на АМИРА Трио на „Охридско лето“

Централниот музички храм на фестивалот „Охридско лето“ – катедралната црква „Света Софија“, според пополнетоста и воодушевеноста на публиката, синоќа, го достигна својот зенит ова лето,

Повеќе »

СПОДЕЛИ