Новости

Постари Новости

„Синтезис“ го донесе непроценливиот македонски фолклор на „Охридско лето“

Со концерт на најпознатата македонска етно-група „Синтезис“, фестивалот „Охридско лето“ синоќа одбележа 58 години посетоење на оваа најзначајна музичко-сценска манифестација  во Македонија.    Во преполната

Повеќе »

„Охридско лето“ во знакот на 58-от роденден

Фестивалот „Охридско лето“, најголемата музичко-сценска манифестација во Република Македонија и  препознатлив белег  на македонскиот културен идентитет во целиот свет, денеска одбележува 58 години од своето

Повеќе »

СООПШТЕНИЕ: Концертот на „Синтезис“ ќе се одржи во Центарот за култура во Охрид  

 Големиот концерт на популарната етно група „Синтезис“, наместо на Антички театар утревечер ќе се одржи во Центарот за култура „Григор Прличев“   Причина за менувањето

Повеќе »

Прекрасна вечер со музика на Бах

Прекрасен концерт, голем интерес од страна на публиката и дела од Бах кои беа прецизно изведени, ваков беше амбиентот синоќа црквата „Света Софија“ каде музицираа

Повеќе »

СПОДЕЛИ