Новости

Постари Новости

Украинските уметници Марчинска и Гусиева вечерва на „Охридско лето“

Музичката програма на фестивалот „Охридско лето“ вечерва продолжува со концерт на украинските уметници, виолончелистката Жана Марчинска и пијанистката Гана Гусиева. На репертоарот ќе се најдат

Повеќе »

Ансамблот на „Игњац Фукс“ ја воодушеви публиката со класична и неокласична музика

Вистинско уметничко доживување со класична и неокласична музика приреди синоќа ансамблот на „Игњац Фукс“во црквата „Света Софија“ настапувајќи во рамките на фестивалот „Охридско лето“. На

Повеќе »

Познатиот пијанист Роберт Биша вечерва ќе музицира на „Охридско лето“

Музичката програма на фестивалот „Охридско лето“ вечерва предвидува концерт на познатиот пијанист Роберт Биша од Албанија кој ќе настапи заедно со вокалната група „Исо-полифон хор“.

Повеќе »

СПОДЕЛИ