Новости

Постари Новости

Рам-Одинцова: Уживавме во амбиентот на „Света Софија“ и во вниманието на публиката

Внимателно одбрани композиции на руските уметници, виолончелистот Александар Рам и пијанистката Ана Одинцова беспрекорно се вклопија во амбиентот на црквата „Света Софија“ а публиката на

Повеќе »

Врвната пијанистка Зилберштајн импресионирана од „Света Софија“ и публиката на „Охридско лето“

Воодушевена од приемот на публиката на „Охридско лето“ на нејзиниот концерт што се одржа синоќа во црквата „Света Софија“, врвната пијанистка Лилја Зилберштајн изјави дека

Повеќе »

Завршен концерт од Меѓународниот семинар за пијано и виолина, виола и камерна музика

Во рамките на фестивалот „Охридско лето“ денеска ќе се одржи завршен концерт од Меѓународниот семинар по пијано и виолина, виола и камерна музика. Интернационалниот семинар

Повеќе »

СПОДЕЛИ