Новости

Постари Новости

ПРОГРАМА – ОХРИДСКО ЛЕТО 2018

12.7.2018 Свечено отворање Сопран – ЕЛЕНА МОШУК, Романија/Швајцарија Тенор: Калин Братеску, Романија Диригент: Николае Молдовеану, Романија/Швајцарија Оркестарот на Македонската Филхармонија – Антички театар 13.7.2018 Театарска претстава

Повеќе »

Kонкурс за избор на идејно решение на тема за подготовка на целокупниот промотивен материјал за предстојното фестивалско издание на „Охридско лето 2018„ година на Националната установа Охридско лето – Охрид

Kонкурс  за  избор на идејно решение на тема за подготовка на целокупниот промотивен материјал за предстојното фестивалско издание на „Охридско лето 2018„ година на Националната

Повеќе »

Режисерот Александар Поповски и професорот Васо Ристов нови селектори на Охридско лето

  Н.У „Охридско лето“ ја информира јавноста дека го раскина договорот за соработка со музичкиот селектор Ѓорѓи Цуцковски, по претходна согласност од Управниот одбор на

Повеќе »

СПОДЕЛИ