Новости

Постари Новости

„Јами Дистрикт- најстарата нација на светот“ проследена со голем интерес

Документарната претстава за најстарата нација на светот, „Јами Дистрикт“ одиграна по 19-пат, но првпат во рамките на фестивалот „Охридско лето“. По својата форма, претставата е

Повеќе »

„Охридско лето“ свечено ќе се затвори на просторот од поранешната касарна

Театарската претстава „Ничија земја“ во изведба на Македонски народен театар што ќе го затвори годинешното 57-мо издание на фестивалот „Охридско лето“, наместо во предворјето на

Повеќе »

Прекрасна програма и извонредни македонски уметници на „Охридско лето“

Феноменален концерт со избрани дела од познати композитори приредија на фестивалот „Охридско лето“ македонските виолинисти Костадин Богданоски и Климент Тодороски придружувани од пијанистите Марија Ѓоршевска

Повеќе »

На „Охридско лето“ вечерва ќе се одигра театарска претстава „Јами Дистрикт – најстарата нација на светот“

Во рамки на драмската програма на „Охридско лето“ вечерва ќе се одигра театарска претстава „Јами Дистрикт – најстарата нација на светот“ од Милена Богавац, а

Повеќе »

СПОДЕЛИ