Новости

Рецензија: Музички омаж за Охрид низ призмата на пијанистот Франк Дупре

По извонредниот концерт во предворјето на „Света Софија“, каде германското Франк Дупре Трио оствари неверојатна симбиоза со публиката, атрактивно и особено уметнички спојувајќи ја класичната

Повеќе »

„Ана Каренина“-Две и полчасовна сензационална романтична трагедија од високото царско општество

Толстоевата херона Ана Каренина од истоимениот роман, вчеравечер беше поставена на фестивалот „Охридско лето“ преку претставата на  Театарот „Ujvideki Szinhaz” од Нови Сад,  Србија, а

Повеќе »

Постари Новости

Хуманитарен концерт на „Охридско лето“: „Танец“ и „Ладо“ под ѕвездите

Фестивалот „Охридско лето“ вечерва  организира хуманитарен концерт со ансамблите на народни игри и песни „Танец“ од Република Северна Македонија и „Ладо“ од Хрватска.  Концертот ќе

Повеќе »

Музичко патување на „Охридско лето“ со гудачки квинтет и соло виолина

Млади уметници, беспрекорно музицирање и внимателно избран репертоар го задржаа вниманието на публиката на „Охридско лето“ синоќа, преку настапот на гудачкиот квинтет на Загрепската филхармонија

Повеќе »

СПОДЕЛИ