Новости

Рецензија: Алексеј Ботвинов, пијанист со најсуптилни длабочини во интерпретацијата

Украинската вечер, што „Охридско лето“ ја организира во соработка со Украинската амбасада во РС Македонија, на годинешниов фестивал помина во знакот на еден од најистакнатите

Повеќе »

Украинска вечер со пијанистот Алексеј Ботвинов – Музика изведена со длабоки емоции

Со голем креативен занес и изразени креативни бранувања, големиот украински пијанист Алексеј Ботвинов вчеравечер ја воодушеви публиката на „Охридско лето“, изведувајќи концерт во рамки на

Повеќе »

Рецензија: „Трио Векандо“-поединечните виртуозни проблесоци и чувство за совршен меѓусебен склад

Вечерите посветени на турските уметници на „Охридско лето“, во последниве изданија на фестивалот ни носат особено квалитетни музичари, репрезент на високите стандарди во турската современа

Повеќе »

Постари Новости

Прекрасен концерт на романските уметници Иуга и Михаил за публиката на „Охридско лето“

Музичката програма на фестивалот „Охридско лето“ синоќа донесе извонреден концерт за контрабас и пијано со романско-германскиот контрабасист Петру Иуга и  романскиот пијанист Хориа Михаил. Музичкото доживување

Повеќе »

Романските уметници Петру Иуга и Хориа Михаил вечерва на „Охридско лето“

Целовечерен концерт во рамките на 61-то издание на фестивалот „Охридско лето“ ќе одржат романско-германскиот контрабасист Петру Иуга и  романскиот пијанист Хориа Михаил. Тие  ќе настапат вечерва во

Повеќе »

Зјача: Музиката е рефлесија на животот

Силни инспиративни импулси ѝ пренесоа на публиката членовите на познатиот ZZ Quartet кои вчеравечер музицираа во предворјето на црквата „Света Софија“ во рамките на музичката програма на фестивалот „Охридско

Повеќе »

СПОДЕЛИ