Новости

Постари Новости

Разновидна екстраваганција во музичката кошница на Корчинска и Кожушко

Украинската уметница Божена Корчинска со својата надолжна флејта и хармоникашот Богдан Кожушко  синоќа во „Света Софија“ донесоа разновидна екстраваганција во музичката кошница што ја донесоа

Повеќе »

Украинска вечер на „Охридско лето“

„Разновидна екстраваганција во музичката кошница“ е насловена  музичката програма на традиционалната Украинската вечер што ќе се одржи на „Охридско лето“, во црквата „Света Софија“ ,

Повеќе »

Бадивуку и Кастратовиќ го дадоа емоционалниот максимум на концертниот подиум во „Света Софија“

Звучните уметнички имиња во светот на класичната музика, виолинистката Сихана Бадивуку и пијанистката Маја Кастратовиќ, по четири години повторно се вратија заедно на фестивалот „Охридско

Повеќе »

СПОДЕЛИ