Новости

ЕУ вечер на „Охридско лето“

Традиционалната Вечер на Европската унија на фестивалот „Охридско лето“ ќе се одржи вечерва во црквата „Света Софија“ со почеток во 21 часот со концерт на

Повеќе »

„Боите на мојата музика“- примамлива приказна за животниот и творечкиот пат на Снежана Анастасова-Чадиковска

Книгата „Боите на мојата музика“ од авторите Снежана Анастасова Чадиковска и Марко Коловски вчеравечер беше промовирана во рамки на фестивалот „Охридско лето“. Станува збор за

Повеќе »

Рецензија:„Приказни од источната и западната страна“ на „Охридско лето“

Мулти-медијалните идејни концепти на „Охридско лето“ внесуваат свеж здив во програмската содржина на фестивалот и привлекуваат многубројна публика. Таква беше вечерта што ги обедини настапот

Повеќе »

Постари Новости

„Охридско лето“: Восхитувачко техничко мајсторство на виолончелистот Родин и пијанистката Захариева

Нова креативна возбуда донесоа на „Охридско лето“ вчеравечер големиот руски виолончелист Кирил Родин и бугарската пијанистка Жени Захариева. Публиката во црквата „Света Софија“ имаше можност

Повеќе »

„Кој ја уби Џенис Џоплин“ – приказна за ослободување од наметнатите социјални окови

Српскиот народен театар од Нови Сад во копродукција со  Младинската престолнина на Европа(ОПЕНС) од овој град  ја збогатија драмската програма на фестивалот „Охридско лето“ со театарската претстава

Повеќе »

Македонски уметници донесоа летна музичка фантазија за публиката на „Охридско лето“

Летна музичка фантазија  со саксофон, кларинет и пијано приредија вчеравечер извонредните македонски уметници Стојан Димов, Дино Имери и Нинослав Димов со нивниот настап на „Охридско лето“.

Повеќе »

СПОДЕЛИ