Новости

Постари Новости

Колоденко: Беше вистинско уживање да се свири пред публиката на „Охридско лето“

Во рамките на фестивалот „Охридско лето“ синоќа настапи рускиот пијанист Вадим Колоденко, кој има репутација на еден од музички најдраматичните и технички најнадарените изведувачи на

Повеќе »

Сонeтната вечер на „Охридско лето“ – празник за публиката

Прекрасна сонетна вечер на „Охридско лето“ приредија двајцата виртуозни уметници, виолинистката Алена Баева и пијанистот Вадим Колоденко. На лицата на публиката се чувствуваше воодушевување во

Повеќе »

Скороводников: Во „Света Софија“ се чувствувам инспиративно

Со композиции од Фредерик Шопен и Петар Илич Чајковски, „Охридско лето“ синоќа во црквата „Света Софија“  донесе концерт на маестралниот канадски пијанист Еуген Скороводников. Скороводникот,

Повеќе »

СПОДЕЛИ