Новости

17.08.2021

10:39

Младиот но мошне талентиран португалски пијанист Васко Дантас синоќа беше вистинско изненадување за публиката на „Охридско лето“ покажувајќи ја големата виртуозност со која владее врз…

Повеќе

16.08.2021

09:42

За љубителите на камерното музицирање настапот на пијанистичкото дуо „Артворк“ претставуваше пријатна средба со уметниците Хајди Елзесер (Македониија/Германија) и Ненад Лечиќ (Србија/Германија), како и убава можност за нивно  повторно претставување пред…

Повеќе

16.08.2021

09:36

Португалскиот пијанист Васко Дантас вечерва ќе за збогати музичката програма на фестивалот „Охридско лето“ со  концерт што ќе го одржи во…

Повеќе

16.08.2021

09:33

Најубавите камерни дела напишани за виолина и пијано од германскиот композитор Јоханес Брамс синоќа беа вистинско музичко и…

Повеќе

15.08.2021

10:29

Двете пијана на „Охридско лето“  прозвучија совршено преку вештите раце на  пијанистите Хајди Елзесер од Северна Македонија и Ненад Лечиќ од Србија…

Повеќе

15.08.2021

10:09

Музичката програма на 61-то издание на фестивалот „Охридско лето“ продолжува вечерва со концерт за виолина и пијано на српските уметници Драган Средојевиќ и Ненад Ивовиќ што ќе се…

Повеќе

14.08.2021

10:47

Завршен концерт на учесниците од Меѓународниот семинар по  виолина, виола и камерна музика се одржа вчера на фестивалот „Охридско лето“.
Семинарот  се одржуваше изминатите денови во Основното музичко училиште „Методи Патчев“, а завршниот концерт по традиција се…

Повеќе

14.08.2021

09:37

Заедничката енергија и врвните музички вештини на македонската пијанистка Калина Мрмевска и на белгиската виолинистка Надја Неволович беа вистински празник за љубителите на…

Повеќе

14.08.2021

09:12

Македонско-српското дуо „Артворк“ вечерва ќе одржи концерт за две пијана на фестивалот „Охридско лето“ .
Овој музички состав го сочинуваат македонската пијанистка Хајди Елзесер и српскиот пијанист Ненад Лечиќ….

Повеќе

13.08.2021

12:31

Во рамките на фестивалот „Охридско лето“ денеска во црквата „Света Софија“ со почеток во 17 часот ќе се одржи Завршен концерт од Меѓународниот семинар по  виолина, виола, клавир, барокна и камерна музика.
Семинарот се одржува под уметничко раководство на реномираните професори,  виолинистот  Емилио Перцан и пијанистката Тамила Гулијева….

Повеќе
1 2 3 4 55